Aansluiten Info Contact

Accomodatie

De totale atletiekaccomodatie waarover we vandaag beschikken is er 1 waar we jaar na jaar aan gewerkt hebben en waar menig atletiekliefhebber jaloers op is.

Fit-o-meter
Ligging: Rietenstraat, Wijshagen, Meeuwen-Gruitrode 1800 meter lang, snel beloopbaar Met verlichting, stretchbaren op middenplein, schuilhokje en banken

Gemeentelijke piste
Sportzone Kerkhofstraat, Meeuwen-Gruitrode Sintelbaan met 6 banen recht, 4 banen rondom verspringstand, kampnummersplateau met kogelstootring, hoogspringstand
In 2004 is de atletiekpiste aangelegd door onze eigen gemeentelijke diensten. Deze oefenatletiekpiste is een perfecte trainingsbaan.
De hoogspringstand kwam er in 2007, ook gefinancierd door de gemeente.
Het is een professionele hoogspringstand met een mat van 5 x 3 meter, die ligt op een aluminium vlonder, 10 cm van de grond die ook nog eens verplaatsbaar is door een wielensysteem. De palen waarop de hoogspringlat komt te liggen, zijn zwaar uitgevoerd, kunnen waterpas worden gezet en zijn goedgekeurd door de IAAF (internationale atletiekfederatie), evenals het bijhorend meetinstrument. Het geheel is overkapt met een aluminium garage, voorzien van 4 zware en volle wielen zodat ze gemakkelijk verplaatsbaar is door 2 personen.

November 2014: De nieuwe sprintrook is een feit.

Lokaal met kleedkamers, toiletten, berging, zaaltje
In aug 08 werd gestart met de metselwerken en 9 maanden later, op 24/04/09 kon het gebouw al ingehuldigd worden.
De noodzaak van zulk een accommodatie, waar de elementaire voorzieningen ter beschikking zijn, was er al in 2004. Er was - nood aan wc’s voor mannen en vrouwen - nood aan kleedkamers - nood aan voldoende berging - nood aan een plaats voor samenkomst, om te schuilen bij slecht weer, om iets te drinken ook.
En die noden zijn nu ingevuld!

Atletiek kan je niet beoefenen als je alleen maar een accommodatie hebt.
- er is ook een goed bestuur nodig dat de club aanstuurt
- er zijn goede trainers nodig die de atleten vormen en begeleiden
- en af en toe schiet er dan eens zo een atleet boven uit.
Zo een atleet waar dat iedereen naar opkijkt, iemand die de jongeren aanzet om aan atletiek te doen.
Zo iemand hadden we op 24/04/09 in ons midden, nl:
Tia Hellebaut, knipte officieel het lint door.

Meer info over het verloop van de werken aan de accomodatie.